Authentiek

Ik moest de laatste dagen steeds denken aan de mensen in Roemenië die met Pasen groots uitpakken. Het is altijd een groot feest, families komen bij elkaar, de kerken worden druk bezocht, er wordt druk gekookt en er is veel eten. Eten, drank en nog meer eten. Maar deze grote uitbundigheid valt in het niet dankzij een klein maar vast ritueel: het verven van eieren. Maar dan op de ouderwetse (lees duurzame) manier, met spullen uit de natuur.

Ik deed dit nooit, dus op een rustige vrijdagmiddag heb ik besloten om het uit te proberen met mijn kinderen. Wat heb je nodig: eieren, de schil van rode uien en bloemen en bladeren uit je tuin. En een beetje geduld.

 • Processed with VSCOcam with f2 preset
 • Processed with VSCOcam with f2 preset
 • Processed with VSCOcam with f2 preset
 • Processed with VSCOcam with f2 preset

  En het is gelukt. De kinderen zijn blij, de eieren mooier dan mooi, de tafel is feestelijk versierd. Fijne Paasdagen allemaal.

  Processed with VSCOcam with f2 preset

  Leave a Reply

  Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

  Subscribe to this comment feed via RSS