Een dorp in iedereen zijn ziel

©foto Nca.Ncu

“I, Anca of Nistora Ceramics, I am a peasant. My father is a peasant. His father’s father was a peasant. A long line of peasants born and raised on the Transylvanian fields. We are without a village now, that’s true, but that does not make one less of a peasant”.

Anca schreef dit een tijdje geleden op haar site. Elke familie zit vol verhalen en heeft iemand nodig die de stamboom bewaakt, dat gelooft de vader van Anca. Hij heeft als bewaker van zijn stamboom een droom. Het verhaal van zijn familie verzamelen in een boek. Anca – kunstenaar uit Roemenië – steunde haar vader en het verhaal van haar familie door kleine ‘dorpjes’ te ontwerpen: 12 huisjes, kleurrijk, sterk en oogstrelend. Een dopstraat. Omdat wij ook ‘een dorp’ in onze ziel meedragen, hebben we van Anca een verzameling huisjes van keramiek gekocht.

Facebook Nistora Ceramics 

© Nca.Ncu / Ioana Biris © Nca.Ncu / Ioana Biris © Nca.Ncu / Ioana Biris © Nca.Ncu / Ioana Biris © Nca.Ncu / Ioana Biris © Nca.Ncu / Ioana Biris

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS