Verassingen onderweg #Rupea

De heuvels van Hâtribaciu/ © Nca.Ncu

Onderweg tussen Sighisoara en Brasov zie je de ruïnes uit de Middeleeuwen: ‘Cetatea Rupea’. Ruïnes, dat zei iedereen. Leuk uitzicht maar verder niet echt de moeite waard om die twee extra twee kilometers naar boven te wandeleen. Dit jaar hebben we ons er wel aan gewaagd om die twee laatste kilometers af te leggen.

 • DSCF1302
 • DSCF1301
 • DSCF1299
 • DSCF1295
 • DSCF1292
 • DSCF1289
 • © Nca.Ncu

  En nagelnieuwe weg nam ons naar een bijna volledig gerestaureerde ‘cetate’. En ja, wat een uitzicht: de heuvels van Hâtribaciu dansen voor je ogen. En de muren van de vesting kennen verhalen die wij nog moeten ontdekken en lezen. Cetatea Rupea is nog puur, zonder de kitsch, de geur van mici en de drukte die andere plekken (zoals Rasnov of Bran) omhelzen. En je zit midden in een natuurgebied waar 200 kilometer aan fietspaden net in gebruik zijn genomen voor de natuurliefhebbers. Tweehonderd kilometer fietspaden die 26 dorpen (en hun beroemde weer- of vestingkerken) aan elkaar verbinden. De route neemt je mee langs vier UNESCO monumenten (Sighișoara, Viscri, Saschiz en Breite) meeneemt. Een pleidooi om dit gebied te bezoeken.

  Meer info:

  Rupea http://www.romaniajournal.ro/rupea-fortress-one-of-the-most-beautiful-castles-in-transylvania/

  De waanzinnige kaarten voor wandelaars en fietsers van Zenith Media (http://www.zenithmaps.ro) met een focus op eco-toerisme.

  En: www.mioritics.rohttp://www.eco-romania.ro.

  © Nca.Ncu

  2 Responses to “Verassingen onderweg #Rupea”

  1. Roelof

   Dank voor dit verslag. Inderdaad prachtige plek. In de omgeving ligt ook Viscri (Sászfehéregyház) wat absoluut ook een bezoek waard is!

   Reply
   • adminin

    Dank Roelof. We zijn ook in V`discri geweest. En volgende keer nemen we de fietsen mee :) Het kan nu! Groeten.

    Reply

  Leave a Reply

  Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

  Subscribe to this comment feed via RSS