Boeken en boekwinkels

Foto Nca.Ncu

Van de week heeft het witte strakke design van de Carturesti Carusel  in Boekarest, volgens sommigen een van de mooiste boekhandels ter wereld, opnieuw de sociale media bereikt. Ik zag de foto’s van het interieur overal opduiken. Terecht, want het is een bijzondere winkel geworden, een trekker midden het oude centrum waar dit monumentaal negentiende-eeuws pand omgetoverd werd in een magische plek.

 • Foto Nca.Ncu
 • DSCF1003
 • DSCF1006
 • Foto Nca.Ncu

  Maar – en dat is heel erg persoonlijk – ik vond het een plek zonder ziel. En beetje te veel concept-store en net te weinig boekwinkel. Een plek waar je ‘gezien’ moet worden. De begane grond is gevuld met doorsnee, maar dure, ‘designer-dingetjes’ dat je in elke andere hoofdstad kan kopen: een Einstein poppetje dat naar je vrolijk zwaait, mokken, thee of mooie potloden voor 5 euro. Ik heb daar afgelopen zomer een paar boeken gekocht maar dat maakte weinig indruk op de verkopers. Ik liep weg met bewondering voor de allure van de plek zelf. Maar voortaan zal ik mijn boeken toch ergens anders kopen. In een winkel met een ziel.
  Foto @nca.ncu

  Maar wat is jouw favoriete boekhandel in Roemenië?

   

  ……………..

  – Librarul in Vama Veche?

  • DSCF1051
  • DSCF1049
  • DSCF1048
  • Foto Nca.Ncu

   – Humanitas in Brasov?

   • DSCF1260
   • DSCF1259
   • Foto Nca.Ncu

    – Bookstory in Cluj Napoca?

    • Processed with VSCO with kk1 preset
    • Processed with VSCO with kk1 preset

     – of toch GOG, de levende boekhandel?
     1467484_10152042789173184_518479702_n

     Leave a Reply

     Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

     Subscribe to this comment feed via RSS